Töötuba: Söödavad taimed loodusest 15.05. kell 17:30

Töötuba Kristi Lehtla juhendamisel kõgile neile, keda kõnetab 𝒍𝒐𝒐𝒎𝒖𝒍𝒊𝒌 𝒕𝒐𝒊𝒕 𝒍𝒐𝒐𝒅𝒖𝒔𝒆𝒔𝒕. Taimed mida oleme harjunud pidama tüütuks umbrohuks või mittesöödavaks, pakuvad sageli hoopis üllatavaid maitseelamusi ja kasutusvõimalusi. Komposti viimise asemel tasub need endale aiast kööki tuua, mõned aga ootavad avastamist aasal, metsarajal või mere ääres. Looduslike söödavate taimedega saab edukalt rikastada oma pere toidulauda ja toetada üldist heaolu.

Kuidas näevad välja ja maitsevad 𝒗𝒆𝒔𝒊𝒉𝒆𝒊𝒏, 𝒉𝒂𝒏𝒆𝒎𝒂𝒍𝒕𝒔, 𝒏𝒂𝒂𝒕, kannike, 𝒐𝒓𝒂𝒔𝒉𝒆𝒊𝒏, 𝒔𝒂𝒍𝒂𝒕𝒌𝒓𝒆𝒔𝒔, 𝒑õ𝒍𝒅𝒐𝒉𝒂𝒌𝒂𝒔 𝒋𝒂 𝒑õ𝒅𝒓𝒂𝒌𝒂𝒏𝒆𝒑𝒊 𝒗õ𝒓𝒔𝒆𝒅? Kuidas teha päikselist võilille hummust, kannikese siirupit või nõgesepannikaid? Õpime koos valmistama umbrohust ja muudest looduslikest söödavatest taimedest maitsvat ja toitainerikast sööki.

Selles praktilised töötoas:

  • räägime lähemalt miks, millal ja kuidas kasutada 𝒍𝒐𝒐𝒅𝒖𝒔𝒍𝒊𝒌𝒌𝒆 𝒕𝒂𝒊𝒎𝒊
  • kuidas suhelda ja suhestuda looduse ja taimedega
  • kuidas, millal ja mida korjata, säilitada ning konserveerida
  • maitseme ja avastame erinevaid hooajalisi taimi, sh 𝒔öö𝒅𝒂𝒗𝒂𝒊𝒅 𝒍𝒊𝒍𝒍𝒊 ja õisi

Lisaks proovime töötoas kätt sooja supi või pajaroa, siirupi, pesto ja hummuse valmistamisega. Kõik osalejad saavad kõhu täis ja soovi korral isetehtud pestot koju kaasa.

Meie juhendaja 𝑲𝒓𝒊𝒔𝒕𝒊 𝑳𝒆𝒉𝒕𝒍𝒂 on tuntud kui 𝒕𝒂𝒊𝒎𝒆𝒕𝒂𝒓𝒌 𝒋𝒂 𝒌𝒐𝒐𝒍𝒊𝒕𝒂𝒋𝒂 – ise ütleb ta enda kohtat: “mida rohkem ma õpin, seda enam ma näen, kui vähe ma tean. Teadmiseid – tarkusi ja oskuseid, mida õppida ja jagada on taimede maailmas mitme elu jagu.” Kristi on enda missiooniks seadnud nende teadmiste ja oskuste edasi 𝒋𝒂𝒈𝒂𝒎𝒊𝒔𝒆 𝒋𝒂 𝒊𝒏𝒔𝒑𝒊𝒓𝒆𝒆𝒓𝒊𝒎𝒊𝒔𝒆. Tal on rõõm näha, kuidas aastatega on muutunud inimeste suhtumine taimedesse ja loodusesse, kui meie abilistesse. Kristi on läbi viinud looduslike toidutaimede koolitusi nii lastele, kui täiskasvanutele, sh tulevastele taimetarkadele, terapeutidele ja tippkokkadele. Samuti on ta nõustanud ja varustanud restorane söödavate metsataimedega ning sellest koostööst on sündinud koolitus- ja koostööprojekte alates lastega “võlusupi” keetmisest kuni taimemeditatsioonide, -retkede ja sündmuste toitlustamiseni. Kristi on viimastel aastatel oma teadmisi täiendanud Tiibeti Traditsioonilise Meditsiini Akadeemias.

Töötoa tasu on 55€, mis sisaldab muuhulgas suupisted ja taimeteed.

Koha töötoas tagab registreerimine SIIN: https://linnataru.ee/tootoad/ 

Töötoa kestus on orienteeruvalt 3h. Koha töötoas tagab tasu ettemaks ülekandega või arve väljastamine. Töötoa tasu ei ole tagastatav ega arve tühistatav, juhul kui osaleja loobub töötoast vähem kui 24h ette teatamisega või ei ilmu kohale.