Tutvume lähemalt traditsioonilise Korea köögi hapenduskunstiga ning teeme 𝒗𝒂𝒍𝒈𝒆𝒕 (𝒃𝒂𝒆𝒌) 𝒋𝒂 𝒗𝒆𝒆 (𝒎𝒖𝒍) 𝒌𝒊𝒎𝒄𝒉𝒊𝒕.
Vee (mul) kimchi on algselt pärit Põhja-Korea aladelt ning see on justkui söök ja jook korraga. See valmib rutem kui klassikaline terav kapsa kimchi ning on hinnatud just selle kihiseva “puljongi” seedimist soodustavate omaduste poolest. Valges (baek) kimchi’s aga ei kasutata gochugarut (Korea tšillipulbrit), mistõttu on see palju mahedam, ent siiski väga maitsekas ning omamoodi pidulik tänu mitmele põnevale koostisosale. Valget kimchi’d hoitakse ja serveeritakse puuviljase aromaatse maiguga leemes.
Nüüd on hea võimalus õppida endale ise kodus valmistama kõiksugusest põnevast toorainest neid vähem tuntud ja maitsvaid kimchi’sid, lisades oma talvisesse menüüsse 𝒌𝒆𝒉𝒂 𝒋𝒂 𝒎𝒆𝒆𝒍𝒕 𝒕𝒖𝒓𝒈𝒖𝒕𝒂𝒗𝒂𝒕 𝒑𝒓𝒆-𝒋𝒂 𝒑𝒓𝒐𝒃𝒊𝒐𝒐𝒕𝒊𝒍𝒊𝒔𝒕 𝒕𝒐𝒊𝒕𝒖.
Selles hapendamise 𝒋õ𝒍𝒖𝒆𝒓𝒊 𝒕öö𝒕𝒐𝒂𝒔:
– õpid tegema valget (baek) ja vee (mul) kimchit – pidulaua võtmes
– saad teadmisi fermenteeritud toitude tervisekasust
– õpid tundma kimchi fermenteerimise protsessi
– avastad kimchi rikkaliku maailma ja traditsioone
– saad mitmeid praktilisi nõuandeid ja nippe
Lisaks degusteerime erinevaid kimchisi´d ja teisi probiootilisi suupisteid. Iga osaleja saab endale kaasa kohapeal valmistatud purgi kimchit ja digitaalse raamatu, kust leiab huvitavat infot kimchi (ja Korea) kultuuri- ja ajaloost, sissevaate kimchi telgitagustesse, kimchi tegemise know-how ja retseptid.
Töötuba juhendab pikaaegne fermenteerimise entusiast ja 𝑴𝒆𝒕𝒔𝒊𝒌 𝑻𝒐𝒊𝒕 eestvedaja 𝑳𝒊𝒊𝒔 𝑻𝒖𝒖𝒍𝒃𝒆𝒓𝒈. Liis õppis põhjalikumalt fermenteerima Kopenhaagenis Nordic Food Labis ning on viimased 9 aastat pöörelnud fermenteeritud toitude-jookide kirjus maailmas. Metsik Toit pakub fermenteerimise töötubasid nii kokkadele kui kodukatsetajatele. Metsiku Toidu sahvris fermenteerub alati mitmeid põnevaid hapenduseksperimente (erinevad kimchid, misod, käsitööäädikad, kombuchad, kraut-id jms). Metsiku Toidu sahvri kõige erilisem riiul aga on reserveeritud kodumaiste metsikute taimede ja andide fermenteerimisele ja väärindamisele.
Töötoa tasu varajane ärkaja 55€ (kuni 6. novembrini). Tavatasu on 59 €, mis muuhulgas sisaldab digitaalne konspekt, suupisted ja taimetee.
Uuri lähemalt Metsik Toit tegemiste kohta siit:
https://www.facebook.com/metsiktoit/
Töötoa kestus on orienteeruvalt 2,5h. Koha töötoas tagab tasu ettemaks ülekandega või arve väljastamine. Töötoa tasu ei ole tagastatav ega arve tühistatav, juhul kui osaleja loobub töötoast vähem kui 48h ette teatamisega või ei ilmu kohale.