%

Töötuba: Miso meistriklass 28.11. kell 12

Tule avastama Jaapani fermentatsiooni saladusi! Suure rõõmuga kuulutame välja kauaoodatud miso töötoa. Tulemas on praktiline meistriklass, kus tutvume koji-ga (Jaapani fermentatsiooni kultuur Aspergillus oryzae) ja õpime valmistama misot – ühte kuulsamat 𝒌𝒐𝒋𝒊-𝒑õ𝒉𝒊𝒔𝒕 𝒇𝒆𝒓𝒎𝒆𝒏𝒕𝒊.
Mis on miso?
Miso on traditsiooniline Jaapani fermenteeritud 𝒖𝒎𝒂𝒎𝒊𝒏𝒆 𝒎𝒂𝒊𝒕𝒔𝒆-𝒎ää𝒓𝒆, mida kasutatakse kastmete, suppide ja määrete maitsestamiseks. Kõige kuulsam misost valmistatud roog on miso supp, kuid misoga saab ka marineerida ja fermenteerida köögivilju, kala ja liha. Viimasel ajal kasutatakse misot üha enam ka väljaspool Jaapanit — isegi magustoitude valmistamisel. Miso on 𝒗𝒂𝒍𝒈𝒖𝒓𝒊𝒌𝒂𝒔 𝒔𝒖𝒑𝒆𝒓𝒕𝒐𝒊𝒕, mis sisaldab ohtralt vitamiine ja mineraale ning ühendab endas nii 𝒑𝒓𝒆- 𝒌𝒖𝒊 𝒑𝒓𝒐𝒃𝒊𝒐𝒐𝒕𝒊𝒍𝒊𝒔𝒆𝒅 𝒐𝒎𝒂𝒅𝒖𝒔𝒆𝒅.
Mis on koji?
Koji on Jaapani köögi süda – see loob nende ainulaadse maitsemaailma ja kuulsa umami-maitse. Miso valmistamise aluseks ongi koji. Jaapanis on koji nii au sees, et see on ametlikult jaapanlaste rahvushallitus, millele on pühendatud oma päev aastas. Koji on aluseks paljudele traditsioonilistele Jaapani toodetele nagu miso, sojakaste, sake ja riisiäädikas mirin.
Töötoa sisu
📚 Loeng: Koji ajalugu ja kasutusviisid, koji valmistamise protsess. Miso fermentatsioon, eri tüüpi misod ja miso rikkalikud kasutusvõimalused köögis.
🍴 Degusteerimine: Maitseme erinevatel teraviljadel kasvatatud koji-t, eritüüpi misosid, amazaket, shio-kojit ning misoga valmistatud hõrgutised nagu misovõi ja misoküpsised.
👨‍🍳 Praktiline osa: Valmistame koos magusa valge shiro-miso, mille viid koju fermenteerima.
Iga osaleja saab kaasa:
– enda valmistatud purgi 𝒔𝒉𝒊𝒓𝒐-𝒎𝒊𝒔𝒐𝒕
– hulganisti põnevaid kulinaarseid ideid
– digitaalse konspekti retseptidega
– põhjaliku arusaama koji-põhistest fermentidest
🎯 Kohapeal pakume võimalust osta kaasa käsitöö misosid ja värsket või kuivatatud koji-t edasiseks katsetamiseks erinevate koji-põhiste väljunditega nagu shio-koji, amazake, miso jne.
Olenemata sellest, kas oled algaja fermenteerija või pikaaegne entusiast – sellelt töötoalt saad hulganisti teadmisi ja inspiratsiooni kodus katsetamiseks.
Töötoa tasu varajane ärkaja: €65 (kuni 1. november )
Tavapilet 6𝟗€, mis sisaldab hapenduste degusteerimist, suupisteid & taimeteed.
Juhendaja: 𝑳𝒊𝒊𝒔 𝑻𝒖𝒖𝒍𝒃𝒆𝒓𝒈 on 𝑴𝒆𝒕𝒔𝒊𝒌𝒖 𝑻𝒐𝒊𝒅𝒖 asutaja ja pikaaegne fermenteerimise entusiast, kes õppis fermenteerimist Kopenhaageni Nordic Food Labis. Viimase dekaadi on ta pühendunud fermenteeritud toitude-jookide maailmale. Metsik Toit pakub töötubasid nii professionaalidele kui kodukatsetajatele. Meie sahvris fermenteerub alati mitmeid põnevaid eksperimente — eritüüpi misod, kimchid, käsitöö äädikad, kraut-id, kõiksugused köögivilja hapendused, kombuchad ja teised. Kõige erilisem on aga riiul, mis on pühendatud fermenteeritud kodumaistele metsikutele taimedele ja andidele.
Töötoa kestus on orienteeruvalt 3h. Koha töötoas tagab tasu ettemaks ülekandega või arve väljastamine. Töötoa tasu ei ole tagastatav ega arve tühistatav, juhul kui osaleja loobub töötoast vähem kui 48h ette teatamisega või ei ilmu kohale.
Hind

Algne hind oli: 69.00 €.Current price is: 65.00 €.

10 laos