Naturaalne juuretisega hapusai 25.01. kell 11

𝑯𝒂𝒑𝒖𝒔𝒂𝒊 ehk sourdough bread on teinud jõulise comebacki ja leidnud tee paljude südamesse ning seda heal põhjusel – see on toitaineterikas, sisaldab kasulikke süsivesikuid, valke, kiudaineid, rauda ja vitamiine. Hapusai on meie kehale lihtsamini seeditav, sest naturaalne taigna hapnemine ja bakterid muudab jahu mineraalid kergemini omastatavaks. Ja loomulikult on see pikkade traditsioonidega küpsetis imemaitsev!

Hea õnne korral saad värsket hapusaia mõnest kaasaegsest pagarist. Aga miks mitte ise kodus juuretist kasvatada ja hapusaia valmistada!? Julgustame sind, et see ei olegi nii suur mässamine, vaid puhas isetegemise rõõm.

Selles praktilises töötoas:

– saad teada, mis on juuretis ja sellega küpsetamise eelised

– õpid tegema juuretist, seda hoidma ja toitma

 – küpsetame eelkergitatud taignast hapusaia

– segame ise taigna ja teeme läbi kõik eelnevad etapid, venitamise ja kergitamise

– õpid millega ja kuidas hapusaia maitsestada

– saad koju kaasa juuretist ja pätsi, mis kodus valmis küpsetada

Lisaks maitseme 𝒎𝒂𝒊𝒕𝒔𝒆𝒎𝒆 𝒉𝒂𝒑𝒖𝒔𝒂𝒊𝒂 𝒋𝒂 𝒔𝒆𝒑𝒊𝒌𝒖𝒕 ning boonusena saad kaasa 𝒔𝒆𝒑𝒊𝒌𝒖 𝒓𝒆𝒕𝒔𝒆𝒑𝒕𝒊.

Saiategu õpetab meile Sepajõe talu perenaine ja 𝒌𝒐𝒈𝒆𝒏𝒖𝒅 𝒌𝒐𝒅𝒖𝒑𝒂𝒈𝒂𝒓 𝑹𝒊𝒊𝒏𝒂 𝑻𝒊𝒍𝒌, kelle küpsetamise kirg sai alguse vajadusest endale ja perele parimat pakkuda. Maal lihtsalt tuleb ise kohalikuks pagariks hakata ning aastatega on tervislike küpsetiste huviliste ring aina kasvanud. Lisaks armastab Riina tegeleda vabastava tantsuga ja katsetab ideid rõivadisaini alal. Igast otsast isetegija.

Koolituse tasu on 58 eurot, mis muuhulgas sisaldab suupisted & taimetee.

Aeg: kell 11-15 

Koha töötoas tagab eelregistreerimine SIIN

Ps! Osalistel palume oma tarbeks kaasa tuua kauss, puhas köögirätik ja purk juuretise tarbeks.

Töötoa kestus on orienteeruvalt 4h. Koha töötoas tagab tasu ettemaks ülekandega või arve väljastamine. Töötoa tasu ei ole tagastatav ega arve tühistatav, juhul kui osaleja loobub töötoast vähem kui 24h ette teatamisega või ei ilmu kohale.