Sügisvärvides taimetrükk 28.09. kell 12:00

Taimetrükk

Õpime taimetrüki kunsti Ave Soekovi juhendamisel. Tutvume Eestimaa aedadest ja loodusest leitavate 𝐯ä𝐫𝐯𝐢𝐭𝐚𝐢𝐦𝐞𝐝𝐞𝐠𝐚, uurime taimevärvide põnevat keemiat ning jäädvustame taimede mustrid mälestusteks linasele kangale, millest hiljem saad valmistada endale liniku, koti vm eseme.

Sügis pakub looduses ilusat värvidemängu ja transformatsiooni, kus sügavamat tooni annavad erinevad küpsed viljad ja taimeosad. Püüame need värvid püsivamalt kangale oma kodu ja ennast kaunistama. T𝒂𝙞𝙢𝙚𝙩𝙧ü𝙠𝙞𝙩𝙚𝙝𝙣𝙞𝙠𝙖𝙨 (ingl k. ecoprint) põimuvad 𝒍𝒐𝒐𝒅𝒖𝒔 𝒋𝒂 𝒍𝒐𝒐𝒎𝒊𝒏𝒈, 𝒗𝒂𝒏𝒂𝒓𝒂𝒉𝒗𝒂 𝒕𝒂𝒓𝒌𝒖𝒔𝒆𝒅 𝒋𝒂 𝒕ä𝒏𝒂𝒑ä𝒆𝒗𝒂 𝒌𝒆𝒆𝒎𝒊𝒂𝒕𝒆𝒂𝒅𝒎𝒊𝒔𝒆𝒅.

Selles praktilise sisuga töötoas 🍇

– omandad baasteadmised ja nipid, kuidas enda tarbeks mõnda tekstiili disainida
– milliseid taimi loodusest (kanga ja lõnga) värvimiseks noppida
– kuidas neid taimi kasutada
– milliseid tekstiile taimetrükiks valida jm põnevat

Kaasa võid võtta veidike värskeid või kuivatatud loodusest nopitud taimi, mille värvimise potentsiaali kohapeal katsetame. Töötoast saad kaasa põhjaliku juhendi, mille toel põnevaid tekstiilikatsetusi kodus omal käel jätkata kuni erilise rõivadisainini välja.

Meie 𝐣𝐮𝐡𝐞𝐧𝐝𝐚𝐣𝐚 𝐀𝐯𝐞 𝐒𝐨𝐞𝐤𝐨𝐯 on õpetaja ja haridustehnoloog, kelle põhivaldkonnaks on bioloogia ja keemia. Ta on suur käsitöö ja aianduse entusiast. Juba pikemat aega on Ave katsetanud ja loonud ilu taimetrükiga, ühendades mänguliselt oma erinevad huvid ja teadmised. Meelsasti õpetab ta taimetrüki kunsti ka teistele. Vaata lähemalt siit: https://www.facebook.com/avetaimetrykk

🍇 Töötoa tasu on 65 eurot, sh materjalid, suupisted ja tee.

Kohtade arv on piiratud ja koha tagab eelregistreerimine SIIN: https://linnataru.ee/tootoad/

Kohtumiseni, Linnatarus!

Foto: Ave Soekov