Tutvume lähemalt traditsioonilise Korea köögi hapenduskunstiga ning valmistame tervislikku 𝒌𝒊𝒎𝒄𝒉𝒊𝒕. Kimchi kodumaal Koreas tuntakse ü𝒍𝒆 200 (!) 𝒆𝒓𝒊𝒏𝒆𝒗𝒂 𝒌𝒊𝒎𝒄𝒉𝒊 𝒆𝒉𝒌 𝒇𝒆𝒓𝒎𝒆𝒏𝒕𝒆𝒆𝒓𝒊𝒕𝒖𝒅 𝒌öö𝒈𝒊𝒗𝒊𝒍𝒋𝒂 𝒓𝒐𝒂, millel on unikaalne terav-hapu ja umamine mekk. Töötoas kasutame kimchi valmistamisel kvaliteetset gochugaru (terav punane pipar) pulbrit.
Kimchi on kõrgelt hinnatud tervisele kasulike probiootikumide ja kiudainete poolest, milles sisalduvad kasulikud bakterid toetavad seedetrakti mikrofloorat ja toidu paremat seedimist, tugevdavad immuunsüsteemi ja aitavad toota kehale olulisi vitamiine.
Töötoa tasu on 65€, mis sisaldab hapenduste degusteerimist, suupisteid & taimeteed. Koha töötoas tagab ainult eelregistreerimine SIIN
Selles praktilises töötoas:
- õpid tegema traditsioonilist kimchit
- saad teadmisi fermenteeritud 𝒑𝒓𝒆-𝒋𝒂 𝒑𝒓𝒐𝒃𝒊𝒐𝒐𝒕𝒊𝒍𝒊𝒔e toidu kasulikkusest
- õpid tundma kimchi fermenteerimise protsessi
- avastad kimchi rikkalikku maailma – ajaloost ja erinevatest variatsioonidest
- saad praktilisi nõuandeid ja baasteadmisi fermenteerimisest
Kaasa saab purgitäie kimchit, mis läheb kodus hapnemisse ja digitaalse materjali retseptiga. Lisaks degusteerime erinevaid hapendusi ja fermenteeritud määrdeid.
Lisaks degusteerime erinevaid kimchisi´d ja teisi probiootilisi suupisteid. Iga osaleja saab endale kaasa kohapeal valmistatud purgi kimchit ja digitaalse raamatu, kust leiab huvitavat infot kimchi (ja Korea) kultuuri- ja ajaloost, sissevaate kimchi telgitagustesse, kimchi tegemise know-how ja retseptid.
Töötuba juhendab pikaaegne fermenteerimise entusiast ja 𝑴𝒆𝒕𝒔𝒊𝒌 𝑻𝒐𝒊𝒕 eestvedaja 𝑳𝒊𝒊𝒔 𝑻𝒖𝒖𝒍𝒃𝒆𝒓𝒈. Liis õppis põhjalikumalt fermenteerima Kopenhaagenis Nordic Food Labis ning on viimased 8 aastat pöörelnud fermenteeritud toitude-jookide kirjus maailmas. Liis on andnud fermenteerimise töötubasid nii kokkadele kui kodukatsetajatele. Alati fermenteerub Liisil kodus kimchi, kraut, tšillikaste, miso, kombucha ja veel paar põnevat asja. Samuti armastab ta fermenteerida ja väärindada koduseid metsikuid taimi.
Uuri lähemalt Metsik Toit tegemiste kohta siit:
https://www.facebook.com/metsiktoit/
Töötoa kestus on orienteeruvalt 2,5h. Koha töötoas tagab tasu ettemaks ülekandega või arve väljastamine. Töötoa tasu ei ole tagastatav ega arve tühistatav, juhul kui osaleja loobub töötoast vähem kui 24h ette teatamisega või ei ilmu kohale.