Töötuba: Hapenduskunst

Praktiline hapendamise töötuba on inspireeriv võimalus avastada 𝒌ü𝒍𝒍𝒖𝒔𝒍𝒊𝒌𝒌𝒖 𝒇𝒆𝒓𝒎𝒆𝒏𝒕𝒆𝒆𝒓𝒊𝒎𝒊𝒔𝒆 𝒎𝒂𝒂𝒊𝒍𝒎𝒂, kus maitsete ja koostisosade kombinatsioonidel ei ole piire.

Tule maitse ja õpi valmistama kehale ja meelele kasulikke 𝒑𝒓𝒐𝒃𝒊𝒐𝒐𝒕𝒊𝒍𝒊𝒔𝒊 𝒉𝒂𝒑𝒆𝒏𝒅𝒖𝒔𝒊. Hapendamine on iidne toidu säilitamise ja väärindamise tehnika, mida toetab ka kaasaegne teadus. 

3-tunnises töötoas:

  • teeme sissevaate hapendamisse – miks, mida ja kuidas hapendada?
  • räägime hapendamise ja tervise seostest, kasulikkusest
  • räägime lahti hapendamise põhitõed ning omandame praktilised teadmised, kuidas edukalt fermenteerida
  • räägime, millist varustust kasutada ning mida hapendamise juures vältida
  • teeme läbi ühe 𝒌öö𝒈𝒊𝒗𝒊𝒍𝒋𝒂 𝒉𝒂𝒑𝒆𝒏𝒅𝒖𝒔𝒆 𝒓𝒆𝒕𝒔𝒆𝒑𝒕𝒊 𝒑õ𝒏𝒆𝒗𝒂𝒕𝒆 𝒍𝒊𝒔𝒂𝒏𝒅𝒊𝒕𝒆𝒈𝒂
  • omandad köögiviljade piimhappekäärituse baasvõtted ja põhimõtted

Kaasa saab purgitäie kimchit, mis läheb kodus hapnemisse ja kirjaliku materjali retseptiga. Degusteerime erinevaid köögivilja jm hapendusi ja fermenteeritud määrdeid.

Juhendaja: Liis Tuulberg, Metsiku Toidu eestvedaja ja fermenteerimise entusiast.

Osalejate arv: kuni 10 inimest.
Töötoa toimumine ei ole sõltuv hooajast.

Hind seltskonnale 650€

Lisatasu eest võimalik koosviibimist pikendada või pidulikumal puhul lisada paketile vahuvein või tort.

Tühistamisel:
– rohkem kui 48h enne töötoa toimumist – tagastus 100%.
– vähem kui 48h enne töötoa toimumise kuupäeva – stuudiokrediit, ehk võimalus kasutada summat mõnel teisel ajal.
– vähem kui 24h enne töötoa toimumise kuupäeva – tagastus ei ole võimalik.