Soojendav pudelisupp tööle või matkale

See praktiline ajurveeda võtmes töötuba on mõeldud kõigile neile, kes hindavad värsket ja elusat toitu ning eelistavad seda ise kerge vaevaga valmistada. Töötuba toimub 11. aprillil kell 17.30. ajurveeda toidukunstniku Kaja Keili juhendamisel.
Toidu tööle kaasa võtmine on kiirel ajal muutunud üha enam aktuaalseks. Enamasti on aga tegemist kas külma võileiva-salati või eelmisel õhtul valmistatud ülejäägiga. Mõlemad on kindlasti paremaks alternatiiviks kui supermarketi letist ostetud seisnud karbitoit. Teisalt jälle on esimene ajurveeda loodusteaduste loogika kohaselt liialt kuiv ja teine kontori köögi (mikrolaine)ahjus soojendatuna elust tühi. Mis jääb üle? Näiteks hommikul värskelt valmistatud soe termosesupp ja see pole kaugeltki mitte raketiteadus!
Sooja värske toidu tegemise nipp peitub lihtsalt teadvustamises ja heas logistikas. Tõepoolest pelgalt 10 minutiga saab paralleelselt hommikusöögiga valmis võluda ühe toitva ja ülimaitsva sooja supi ning siis termosega kaasa võtta. Kui mitte iga päev, siis pingelisematel päevadel tasub siidine gurmeejook end kuhjaga ära. Ikka selleks, et peale lõunat koosolekul raske seedimise tõttu silm kinni vajuks või matkarajal liialt suureks kasvanud nälg kiiret esimest ettejuhtuvat ampsu haarama ei sunniks. Tule kuula, koge ja maitse, kuidas supitegu varahommikul välja võiks näha ning millised erinevad võimalused on selleks justnimelt kevadel. Kajal on jagada väga praktilised nipid ja parimate tööriistade soovitused. Avasta lisaks, kuidas möödaminnes sellise supi näol võiks kulgeda isegi väike kevadine paast ja puhastus keha energiavarude taastamiseks.
Selles töötoas õpid:
– praktilised nipid kiire soojendava supi valmistamisel
– sobivate köögi- ja teraviljade kombineerimine
– sobilike vürtside kasutamine ja kombineerimine
– supiga kevadise paastu ja kehapuhastuse toetamine
– kuidas tagada kergem seedimine ja parem energiavaru
Värskelt valmistatud soojas toidus on samaaegselt nii elu kui armastus!
Meie koolitaja KAJA KEIL on kaua aega elanud nii Buenos Aireses kui Saksamaal ning juba üle kahekümne aasta tegelenud ajurveeda iidsete tarkuste praktilise tõlgendamisega tänapäeva moodsasse elukeskkonda. Sealjuures on ta majandusinseneri haridusega kokakunstnik ja aiandushuviline, kontserdikorraldaja, tango DJ ja tantsija, joogaõpetaja ja ajurveeda lektor. Looduse geniaalselt lihtne loogika ja heas mõttes ilu ning luksuse loomine ülima kergusega elu kõigil tasanditel on Kaja suurimad inspiratsiooniallikad. 2017. aastal ilmus Kaja esimene ajurveedat tutvustav raamat „Elu Maitsed. Praktiline Ajurveeda“, milles ta omasõnu kirjeldab lahti looduse lihtsa matemaatika nii elus kui toidus. Vaata lähemalt siit: https://www.praktiline-ajurveeda.ee/
Töötoa tasu on: 45 eurot, mis sisaldab snäkk ja tee. Koha töötoas tagab vaid eelregistreerimine SIIN: linnataru.ee/tootoad/
Foto: Annika Metsla