Kevadiste 𝒎𝒂𝒊𝒕𝒔𝒆- 𝒋𝒂 𝒓𝒂𝒗𝒊𝒎𝒕𝒂𝒊𝒎𝒆𝒅𝒆 𝒉𝒂𝒑𝒆𝒏𝒅𝒂𝒎𝒊𝒏𝒆 koos Metsik Toit hapendusmeistri Liis Tuulbergiga 8. mail kell 17.30.
Ajal mil kevadised taimed aias ja looduses (laugud, nõges, naat, põdrakanep jms) saavad just oma hoo sisse, on õige aeg aegsasti õppida kevadiste ja varasuviste taimede hapendamise kohta meie praktilises loeng-töötoas, kus Liis Tuulberg viib teid kirjusse taimede hapendamise maailma. Õpime, kogeme ja maitseme põnevaid ja tervisele kasulikke hapendatud taimi.
– selgitame lahti hapendamise põhitõed ja edastame praktilisi teadmisi sellest, kuidas edukalt fermenteerida
– räägime ravim-ja maitsetaimede ning nende eriosade rikkalikest hapendamise võimalustest, sh mida peab silmas pidama taimede edukal hapendamisel, fermenteerimise pikkus, keskkondlikud tingimused jms
– teeme läbi mitu retsepti, kus kasutame hooajalisi kevadiseid ravim-ja maitsetaimi, mille käigus omandatakse taimede hapendamise baasvõtted
Töötoa läbiviija on Liis Tuulberg. Liis on Metsiku Toidu toidu eestvedaja ja pikaaegne fermenteerimise entusiast. Liis õppis põhjalikumalt hapendama Kopenhaagenis Nordic Food Labis ning on viimased 7 aastat pöörelnud fermenteeritud toitude-jookide kirjus maailmas. Liis on andnud fermenteerimise töötubasid nii kokkadele kui kodukatsetajatele. Alati hapneb Liisil kodus kimchi, kraut, tšillikaste, miso, kombucha ja veel paar imelikku asja.
Töötoa tasu on 58€ ja koha tagab vaid eelregistreerimine: linnataru.ee/tootoad/
Uuri lähemalt Metsiku Toidu tegemiste kohta siit:
https://www.facebook.com/metsiktoit
Foto: Liis Tuulberg